TRUCKVANDETOEKOMST

Netherland is a beautiful country.
Waarom is het verstandig om te kiezen voor een opblaasbaar type supboard? Een aantal tips & tricks die je moet doornemen!

Waarom is het verstandig om te kiezen voor een opblaasbaar type supboard? Een aantal tips & tricks die je moet doornemen!

Opblaasbare SUP’s variëren in gewicht van rond de 15 pond tot 30+ voor een hoog volume model. De meest compacte boards passen in een handbagage, terwijl andere zo groot zijn dat je er een roltas voor nodig hebt. Gewicht en ingepakte grootte zal niet top overwegingen voor iedereen, maar ze zijn van cruciaal belang voor reizigers, peddelaars die van plan om hun SUP lange afstanden te dragen alvorens in te zetten, of die beperkt op opslagruimte in hun voertuig. En zoals we hieronder aan te raken, single-layer opblaasbare SUP’s wegen over het algemeen minder dan hun dubbel-laags tegenhangers, maar zijn veel minder duurzaam, we raden je dus altijd aan om onderzoek te doen naar opblaasbare supboards op Watersports4fun.com

Opbouw en duurzaamheid

Ondanks hun opblaasbare aard, zijn SUP’s geen standaard opblaasbaar zwembadspeeltje. Om een stijfheid te bereiken die vergelijkbaar is met die van een hardboard, maken de opblaasbare modellen gebruik van een innovatieve technologie die “drop-stitch”-constructie wordt genoemd. Hierbij worden twee vellen stof (de boven- en onderkant) met elkaar verbonden door duizenden draden, die het bord zijn structuur geven. De randen van deze vellen stof worden vervolgens met elkaar verbonden door een smalle strook materiaal aan elke kant (“rails”) en gecoat met vloeibaar PVC.

  • Hogere kwaliteit boards worden meestal gemaakt met twee lagen PVC (ook wel genoemd “double-layer”), die de duurzaamheid en stijfheid verhoogt. Aan het topsegment van de markt voegen sommige fabrikanten een derde of vierde laag of een hybride laag (zoals Red Paddle Co’s MSL Fusion of Hala’s carbon stringer) toe aan hun constructie, en sommige SUP’s hebben zelfs verstijvingsstrips om aan de rails toe te voegen voor meer stijfheid.

Dit kan komen als een verrassing voor velen, maar opblaasbare paddle boards zijn eigenlijk ongelooflijk duurzaam stukken van vistuig. In feite is er een groot argument dat ze robuuster dan een paddleboard, zoals ze in staat zijn te geven bij impact en kan worden vervoerd en opgeslagen uit de buurt van de elementen. Zelfs budget-vriendelijke, single-layer boards zijn redelijk slijtvast en een lange levensduur, en het is zeldzaam om te zien opblaasbare SUP’s vormen een lek van standaard slijtage en scheur. Dat gezegd hebbende, it’s altijd belangrijk om een reparatieset bij de hand (zoals we hieronder schetsen), omdat een klein lek kan grote gevolgen hebben.

SUP vinnen

Elke SUP op onze lijst wordt geleverd met ten minste één vin, en veel SUP’s hebben er twee of drie. Een enkele vin is ideaal voor vlakwaterpeddelen, om in een rechte lijn te varen (ook wel tracking genoemd) en om snelheid te houden (minder vinnen betekent minder weerstand). Om deze reden hebben de meeste toer- en racemodellen slechts één vin.

  • Boards met drie vinnen kunnen worden onderverdeeld in een paar verschillende categorieën—“thruster” set-ups hebben drie even grote vinnen, terwijl 2+1 configuraties een grote middenvin hebben en twee kleine vinnen aan elke kant—maar voor de doeleinden van dit artikel hebben we ze samengevoegd in de categorie met drie vinnen.
  • Tri-fin set-ups bieden een grote stabiliteit en wendbaarheid, maar zijn niet geweldig in het volgen en worden vaak gevonden op recreatieve en sport boards. Een twin-fin layout heeft een vin aan elke kant, maar geen in het midden, wat resulteert in een zeer wendbaar board en vaak veel speling in ondiep water (zijvinnen zijn meestal kleiner dan een middenvin).

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Copyright© 2021, All Rights Reserved