TRUCKVANDETOEKOMST

Netherland is a beautiful country.
Hoeveel zonnepanelen zijn nodig voor een elektrische auto?

Hoeveel zonnepanelen zijn nodig voor een elektrische auto?

Ten eerste: stel zonne-energie niet uit omdat u in de toekomst misschien een groter systeem wilt aanschaffen. Als u wacht met het installeren van zonne-energie, loopt u mogelijk staats- en lokale financiële stimulansen mis – bovendien moet u dan elke maand elektriciteit blijven betalen aan uw energieleverancier. Door de grootte van uw zonne-energie systeem af te stemmen op toekomstig gebruik en ervoor te zorgen dat uw systeem “uitbreidingsvriendelijk” is, is het eenvoudig om een optie te vinden die genoeg elektriciteit genereert om uw huis vandaag van stroom te voorzien en uw elektrische auto in de toekomst kan opladen. Hiervoor dien je vaak ook een laadpaal aanschaffen. Hier leest u hoe u dat doet:

Stap 1: Installeer een omvormer die meer vermogen aankan

De standaardoptie voor omvormers staat bekend als een string-omvormer. Bij stringomvormers worden meerdere zonnepanelen gerangschikt in “strings”, die de stroom die ze produceren naar een enkele omvormer leiden. Installateurs leveren meestal een omvormer die het verwachte vermogen van uw zonnepanelen aankan, maar niet meer. Als u weet hoeveel panelen u later aan uw systeem moet toevoegen, kunt u een omvormer installeren die de capaciteit van uw bestaande panelen aankan plus de nieuwe panelen die u van plan bent toe te voegen na de aankoop van uw elektrische auto. Kijk of je elektrische laadpaal thuis hiervoor ook geschikt is. 

Stap 2: Installeer micro-omvormers bij uw zonnepanelen

Als u kiest voor micro-omvormers in plaats van de standaard stringomvormer, zal elk van uw zonnepanelen zijn eigen omvormer hebben. Met micro-omvormers kunt u later gemakkelijk extra panelen aan uw systeem toevoegen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken of uw bestaande omvormer de extra elektriciteit die uw nieuwe panelen zullen opwekken, wel aankan.

Stap 3:  Installeer een tweede, kleiner zonne-energiesysteem

Zolang u genoeg ruimte op uw dak heeft, kunt u een tweede systeem aan uw huis toevoegen wanneer u dat nodig heeft. Huiseigenaren kunnen de federale belastingvermindering voor zonne-energie meer dan eens claimen, dus u bespaart nog steeds aanzienlijk op uw aankoop.

Stap 4: Bepaal uw toekomstig gebruik, en bouw een groter systeem dat daarbij past.

Als u weet dat uw elektriciteitsverbruik in de komende twee jaar zal toenemen en u toegang hebt tot voldoende financiering, kunt u uw zonne-energiesysteem bouwen op basis van uw toekomstige elektriciteitsverbruik. Dit is niet altijd een optie – sommige nutsbedrijven zullen geen systemen goedkeuren die aanzienlijk verder gaan dan uw historisch elektriciteitsverbruik, dus zorg ervoor dat u eerst met uw zonne-installateur over uw opties praat.

 

Een andere optie is om later “ruimte te maken” door uw huis energiezuiniger te maken, wat als bijkomend voordeel heeft dat het uw totale energiekosten verlaagt. Denk aan het vervangen van gloeilampen, het installeren van een programmeerbare thermostaat, of het. Upgraden van uw apparatuur om wat van de elektriciteit die uw zonnepanelen opwekken vrij te maken voor toekomstig gebruik in een elektrisch voertuig.

 

De bovenstaande strategieën werken niet alleen voor elektrische auto’s, maar ook voor alle andere toevoegingen of veranderingen die u in uw huis aanbrengt en die uw elektriciteitsverbruik zullen verhogen. Als u overweegt een elektrisch warmtepompsysteem, een elektrische boiler of een aanbouw aan uw huis toe te voegen, kunt u uw zonne-energiesysteem uitbreiden om rekening te houden met uw toekomstige elektriciteitsverbruik.

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Copyright© 2021, All Rights Reserved